Képesek azt a szót a szájukra venni, hogy „gyermekvédelem”. Nem félnek az Istentől?

2023. augusztus 10. 11:51

A Fidesz szégyellje magát. Interjú.

2023. augusztus 10. 11:51
Nádasdy Ádám
Nádasdy Ádám
24.hu

„(...) Az egyelőre átláthatatlan szabályozás ellen egyetemisták tiltakoztak az egyik Libri könyvesbolt előtt azzal, hogy »tiltottnak« bélyegezett könyveket osztogattak a járókelőknek, köztük az önét is. Hogy érzi magát, mikor látja, hogy valamelyik könyve egy ilyen akció része lesz?

– Rosszul érzem magam. Csak azt tudom mondani, hogy a Fidesz szégyellje magát. Ez tényleg a legalantasabb dolog: kampányfogás céljából pont az olvasásnak, az irodalomnak mennek neki, mikor a mai világban hálát kellene rebegni, ha egy fiatal könyvet vesz a kezébe. Ez a kampányfogás talán a legegyszerűbb, kevésbé művelt és idősödő közönséget tudja meggyőzni róla, hogy jó, ha a melegséggel, szexualitással kapcsolatos könyveket nem lehet olyan egyszerűen megvenni. 

Nem találtak ennél jobbat?

Legközelebb azt találják ki, hogy a »m« betűvel kezdődő szavakat nem szabad használni? Ráadásul képesek azt a szót a szájukra venni, hogy »gyermekvédelem«. Nem félnek az Istentől? Az volna a gyermekvédelem, ha az élet durvaságával szemben, az internetről ömlő pornóval, lélektelenséggel szemben szépirodalmat adnának a gyerekek kezébe. A Rómeó és Júlia sokkal érdekesebb, mintha ugyanezt pornóban adom elő, pedig ők is basztak egy nagyot. Arról szól az egész mű, már elnézést kérek, Shakespeare elég természetesen meg is írja. De emberien, empatikusan van előadva. Ehelyett megy a heccelés. Borzasztóan kínos.

2015-ben egy interjúnkban úgy tippelte, Magyarországon húsz év múlva engedélyezik majd az azonos neműek házasságát. Tartja még ezt a céldátumot?

– Tartom. Sajnos ilyen optimista vagyok. Az oroszok is kimentek, a törökök is kimentek, majd a Fidesz is visszaszorul. Vagy megjön az eszük, és a Fideszen belül is a józanabb, jobb ízlésű emberek azt mondják, ne álljon már meg a civilizáció Hegyeshalomnál.”

Nyitókép: Wikipedia

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszaking
2023. augusztus 12. 03:31
A hithű, keresztény, jobbosoknak, akik nemrég elváltak (ha már Bibliát idézgetünk 🤣): "Amit Isten egybekötött, ember szét ne válassza." Valahogy ilyenkor nem kell betartani a Bibliát, ugye, konzervatív, keresztény, jobboskák? 🤣🤣🤣 Hajrá Tóth Gabi, Rogán Tóni, Novák Kati, és a többiek... 🤣🤣🤣 És akkor még egy Biblia: " Bort iszik és vizet prédikál." 🤣🇭🇺👍😉
fideszaking
2023. augusztus 12. 03:25
Máté evangélium 7: "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! 2Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. 3Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem?" Tòth Gabi őssnyának pedig: "Mit Isten egybekötött, ember szét ne válassza." 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
noge
2023. augusztus 11. 10:40
A szavak betiltása és átértelmezése, és az ezeket megszegők elleni szankciónalizálás a fényes nyugat jelenlegi ars poeticája.
Poldi bácsi
2023. augusztus 10. 21:09
Miért kell ezt a szerencsétlen bácsit "futtatni"? Érdekel valakit ezen az oldalon, hogy mit gondol a világról ez a szerencsétlen?! Ugyanígy nem értem Bartus és Perintfalvi elvtársnő állandő idézgetését sem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!