Kedves Dániel! Naponta imádkozom Önért

2023. december 11. 12:19

Kívánom, hogy az a mosoly, amelyet kiváló strasburgi beszédében említett, a halál órájában valóban ott legyen majd az arcán.

2023. december 11. 12:19
null
Fabiny Tamás
Fabiny Tamás
Facebook

„Kedves Dániel!

Az elmúlt hetekben módom volt figyelemmel kísérni megszólalásait az emberi méltóság érdekében. Szeretném biztosítani elismerésemről és támogatásomról. Ilyenkor érzi az ember, hogy azok az – akár teológiai – elméletek, amelyeket korábban meggyőződéssel vallott, elhalványulnak. Az eutanáziával kapcsolatos nagyon összetett kérdésben személyesen sok a bizonytalanság bennem, de az Ön tevékenységének megismerése segít abban, hogy korábbi véleményemen változtassak. Ezt szeretném Önnek megköszönni.

Két dolgot hadd említsek még meg:

Annak is örülök, hogy az elmúlt hetekben sikerült ebben a fájdalmasan megosztott, gyakran gyűlölködő társadalomban egy olyan párbeszédet elindítania, amelyben többnyire észérvek és emberi szempontok ütköznek egymással, és amelyben hosszú idő után mintha újra értelmes vitákat lehet folytatni.

A másik: naponta imádkozom Önért. Nemcsak azért, hogy egyszer majd lelkileg felkészülten tudjon elmenni, hanem azért is, hogy lássa annak az életnek az értelmét, amelyet negyvenegynéhány éve kapott, és annak a küzdelemnek az eredményét, amelyet tavaly augusztus óta vállalt magára.

Kívánom, hogy az a mosoly, amelyet kiváló strasburgi beszédében említett, a halál órájában (de már azt megelőzően is) valóban ott legyen majd az arcán.

Ismeretlenül is tisztelettel és szeretettel köszöntöm:

Fabiny Tamás”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. december 12. 12:42
Ha helyesen imádkoztok ezért az emberért talán Isten kegyelméből meg fogy gyógyulni - szervezzetek imaláncot és akkor ez az egész eutanázia ügy pro és kontra lezárul.
juppiter
2023. december 11. 21:41
Milyen jó, hogy az Isten szeret... Bele sem merek gondolni, hogyan és mennyit kellene szenvedni, ha nem szeretne.
Bell & Sebastian
2023. december 11. 21:05 Szerkesztve
Természetesen én sem tudom pontosan megmondani, mi a magyar államvallás, ami leképeződik a törvénykezésünkben. Persze meg tudom tippelni, valamiféle zsidó-keresztény-hindi szinkretizmus, és még véletlenül sem katolikus. Három törvénnyel kapcsolatos az égbekiáltó ellentét, ami engem igazol. A magzatelhajtásról szóló, az ifjúságvédelmi és a Kharón ladikja. Az utóbbinál fog kiütközni a legélesebben a különbség Krisztus tanítása és az állam érdeke közt, miután az állam mindent megtett annak érdekében, hogy szétrombolja a nagycsalád (háza népe + alkalmazottak + állatok) organikus és tradicionális öngondoskodását. Eddig sikeresen dehumanizálta a születést és halált, az értékteremtést, természetes cserearányokat és felváltotta a genomot egyetlen digitalizált mémmel. Vagyis fokozatosan kizárta magát az embert a teremtés misztériumából úgy, hogy az Istentől kapott ajándékokra és az ember által magára vállalt küldetésre egyszerűen rátenyerelt mindenféle zavaros ideológiák mentén.
Bell & Sebastian
2023. december 11. 21:05 Szerkesztve
Maga a halál _nem_ társadalmi aktus, ezért az államnak sürgősen el kellene mellőle kotródnia a saját kutyaházába. Amennyit én ebből láttam, abból annyi elmondható, amit magánkeresztútként kapunk, nem véletlenül kapjuk, lehet küzdeni ellene, csakhogy sosem lesz a tejből vaj bármennyit köpüli a légy, nem fog tudni kimászni a pohárból. Nincsen happy end. Az államnak sem érdekében sem szándékában nem áll az inaktívak életét meghosszabbítani a jelenleg lehetséges 120 évig. Burkoltan bár, de arra fog törekedni, hogy eltüntesse a felesleget. Mindebből az következik, hogy a zsidó termelési mód és az alárendelt bankrendszer olyan sötét zsákutca, aminek fal a vége és mindenki nagyon koppan rajta, ha akarja, ha nem. Vagyis a francia gyökerű felvilágosult humanizmus minden hozzárendelt attribútumával kivezetés az ígéret földjéről vissza a sivatagba. Amiben az a legfájóbb, hogy nem másokkal történik meg, hanem te végzed az árok partján, mint az elgázolt kóbor kutya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!