Kik énekelve vesznek levegőt

2019. november 13. 01:00

Ha a rím – Kányádi Sándort idézve – a szegény ember winchestere, akkor a Kaláka a mezítlábas magyar líra szerverparkja, hiszen eddig megjelent harminc lemezéről lehívható a magyar költészet legnagyobbjainak verskincse  nyelven túli nyelven, zenében. 1969. november 26-án egy pesti kocsmából indultak, és bár gyerekeknek szóló dalok tették őket ismertté, a karon ülőtől a botra támaszkodóig többgenerációnyi közönségnek jelentenek közös nevezőt.

2019. november 13. 01:00
null
Klementisz Réka

Félszázadik születésnap helyett 2019-ben jubileumi ötvenedik évadot hirdettek, amelyet többek között a határon túli magyar vidékeket is bejáró turnéval és új lemezzel is megünnepeltek. Az évad november 30-án kétrészes koncerttel zárul a Művészetek Palotájában. Összeállításunkban az együttes négy tagja, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs és Becze Gábor vall az elmúlt öt évtizedről, és pályatársak, tisztelők, követők köszöntik a verséneklés műfaját feltámasztó Kalákát. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!