Új albumot ad ki a Rammstein

2021. február 07. 19:05

A német heavy metal-együttes nyolcadik stúdiólemezét a pandémia miatti kényszerű turnészünet alatt készítette el.

2021. február 07. 19:05
null

„Fokozta a kreativitásunkat, hogy nem tudtunk élőben fellépni. Több időnk volt új dolgokat kitalálni, és semmi sem vonta el a figyelmünket” – számolt be róla Christian Lorenz, az együttes billentyűse a motor.de német portálnak adott interjújában. Mint mondta, így született meg az új lemez, amit eredetileg nem is terveztek.    

A nemzetközileg is népszerű berlini bandáról tavaly ősszel az Instagramon jelentek meg képek, amelyek az új album felvételén készültek. „Sajnos idén nincs turné, de nagyszerű visszatérni a stúdióba” – üzenték akkor a képekkel.    

A lemezzel kapcsolatban Lorenz arról beszélt, hogy a témákat továbbra is a mindennapi életből és a világ eseményeiből merítik. „A témánk alapvetően az emberek őrültsége, és ez a koronavírusos időkben sem különbözik nagyon a normális időktől” – mondta.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Axel Heimken

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betakentaur
2021. február 08. 15:42
Vegre egy jo hir ebben a Covid mizeriaban. Ebbol is latszik, hogy ennek a bandanak mondanivaloja is van, nem csak sirankozni tud. Soka talaltam rajuk, nem bantam meg.
Syr Wullam
2021. február 08. 10:13
Dein Gesicht ist mir egal / Bück dich
CyberG
2021. február 08. 10:00
Többektől is olvastam, hogy nem túl bonyolult, de jó stb. A Rammstein erőssége a szövegben van, ugyanis sok dalt úgy értelmezel, ahogy te szeretnéd, tele van zseniális szójátékokkal, fordulatokkal és szimbólumokkal. Ők meg nem adnak (sok) támpontot az interpretációhoz. A minimális videóklipjeikben található meg. 3 tökéletes példa az utolsó albumukról. Vegyük a Radiot és az Auslaender-t. Mindkét klip és szöveg szokásos 100 rétegű, de amikor az Auslaenderben gumicsónakkal érkeznek meg és Welcome táblákkal fogadják őket, az nehezen félre értelmezhető... A Rádió vége viszont mindent visz, az utolsó 10 másodperc a klipben teljesen egyértelmű párhuzamot teremt az NDK cenzúra/propaganda és az EU között... https://youtu.be/z0NfI2NeDHI?t=280 A klipben szereplő épület a Funkhaus DDR, amelyből sugározták az NDK-s propagandát... A Deuschland-ban pedig Germánia aktív részt vesz, éppúgy Róma megdöntésében, mint a III-ik Birodalom vagy éppen az NDK építésében. Egyetlen egy pillanat van, ahol a Germániát jelképező nő, nem aktív résztvevője az eseményeknek. Mégpedig a 70-venes évek RAF terrorját és egyben a médiát jelképező túszejtős jelenetnél, ugyanis őt ejtik túszul...
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. február 08. 06:23
"heavy metal" WTF! ROTFL!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!