Tusk: Két hónap alatt bedőlhet Schengen

2016. január 20. 13:40

Donald Tusk szerint a migrációs válság kezelése két hónapon belül meghaladhatja az EU problémakezelési képességét.

2016. január 20. 13:40

Az Európai Parlament plenáris ülésén Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke arról beszélt, hogy a migrációs válság két hónap alatt meghaladhatja az Európai Unió problémamegoldó, illetve teljesítőképességét. Szerinte működhet a mostani stratégia, de ha nem, akkor bedőlhet a schengeni rendszer, vége lehet a szabad mozgásnak Európán belül.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. február 14. 23:27
2004 óta.
Csomorkany
2016. január 27. 21:38
Bár az sem utolsó dolog. A nyolcvanas években volt egy életrajzi film Kálmán Imréről, egy jelenet maradt meg bennem, mert annyira túljátszotta, és agyonhangsúlyozta a Kálmánt alakító színész. Valaki megkérdezte tőle, hogy messzire megy-e? "Á, csak kiugrom ide Bécsbe!" Vakulj proletár az Úr 1985. évének Magyarországán!
bookmark
2016. január 24. 17:37
Asszongya:"Az Európai Parlament plenáris ülésén Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke arról beszélt, hogy a migrációs válság két hónap alatt meghaladhatja az Európai Unió problémamegoldó, illetve teljesítőképességét. Szerinte működhet a mostani stratégia, de ha nem, akkor bedőlhet a schengeni rendszer, vége lehet a szabad mozgásnak Európán belül." Már most is a nemzetállamok bírkóznak meg a kérdéssel mivel nincs EUs megoldás csak a törökök kaptak 3 milliárd eurót a semmiért. Megoldás az lenne, hogy ha 1) teljesen lezárnák az EU külső határait 2) Szíriába vagy Irakban létrehoznának egy akár 10 millió személy befogadására alkalmas tábort, ahova az összes 2015. eleje óta jött bevándorlót áthelyeznék. Ami sosem lenne tele, mert az észak és közép afrikaiak gazdasági menekültek a lakásért, kocsiért és a segélyért indultak útnak nem buli nekik valóban menekültként élni.
Csigorin
2016. január 24. 17:37
Ne keverjuk a szabad mozgast az ellenorizetlen mozgassal. Nekem boven szabad mozgas az, ha mutatok egy utlevelet vagy szemelyit a hataron.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!