A high-tech segít a környezeti problémák megoldásában

2021. április 08. 07:15

Napjainkban a mesterséges intelligencia és a technológia szinte követhetetlen ütemben fejlődik, éppen ezért tekintik a jelenkort a negyedik ipari forradalomnak. Ennek az alapja a digitális technológia, amely áthidalja a fizikai és a kibervilág közti távolságot, és lehetővé teszi számunkra, hogy a társadalmi-gazdasági és környezeti problémákat is más aspektusból szemléljük.

2021. április 08. 07:15
null

A csúcstechnológia számos területen alkalmazható, azonban egyre elterjedtebbek azok az innovációk, melyek a globális fenntarthatósághoz járulnak hozzá. Ezek különböző környeztvédelmi problémákon segítenek, mint például globális felmelegedés, éghajlatváltozás, légszennyezés vagy az erdők irtása.

Erre egy kitűnő példa az OCEARCH nonprofit szervezet, amely egy fejlett technológiai felszerelés segítségével védi meg a cápákat a kihalástól a világ tengerein. Valamint számos példáját láthattuk az óceánokból összeszedett műanyag hulladék újrahasznosítására is, edzőcipők, telefontokok, táskák formájában, melyeket szintén a technológiai eszközök fejlődésének köszönhetünk.

Mivel a fiatalabb generációknak egyre fontosabb a környezetvédelem és a fenntarthatóság, ezért az üzleti érdeklődés is egyre növekszik a zöld technológiák, zöld energiák és más környezetbarát megoldások iránt.

Például egyre népszerűbbek azok a lakások is, amelyek megújuló energiaforrásokat használnak, így kevesebb energiát fogyasztanak, mint amennyit előállítanak.

A technológiára tehát fontos úgy tekintenünk, hogy nem csak a fogyasztók és a vállalatok érdekeit szolgálja, hanem hatékony eszközöket is biztosít a környezet védelmére.

A cikk szerzője: Blősz Dalma
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2021. április 19. 17:17
csak oda ne jussunk mint a Terminator filmben, ott is a mesterseges inteligencia probalta kiiktatni az emberallatot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!