Karibi éjszakák, avagy mit találnak még ki a bankok, hogy bevonzzák a fiatal munkavállalókat?

2021. augusztus 23. 13:28

A banki szférában számtalan eszközt bevetettek már, hogy a fiatal munkaerőt megtartsák, ugyanis rengeteg a pályaelhagyó a munka és a magánélet egyensúlyának hiánya miatt.

2021. augusztus 23. 13:28
null

A Houlihan Lokey nevű amerikai befektetési bank egészen egyedi ajánlattal rukkolt elő a probléma megoldására. A cég 5 éjszakás karibi nyaralást ajánlott fel az ifjú bankároknak a Fairmont Royal Pavilion-ban, ami egy igen jelentős kezdeményezés a munkáltató részéről az alkalmazottak megtartására.

Miért akarnak ilyen sokan pályát váltani?

A junior bankárok munkájára jellemző, hogy minimálbérért túlhajszolják őket, így a kevés szabadidő és kevés pénz miatt sokan inkább más munka után néznek. Sokak állítása szerint akár 100 órát is dolgozniuk kell egy héten, mellyel mind a mentális, mind a fizikai egészségük folyamatosan romlik. Lehet, hogy a nehéz kezdeti időszak után szépen fel lehet mászni a ranglétrán, de a legtöbbeknek nincs türelme végigcsinálni ezt az időszakot. Ráadásul sokan még vezetői tisztségviselőként is kimerültnek és stresszesnek érzik magukat, így lehet, hogy mégsem éri meg annyira várni. Hiába keresnek piszkosul jól, ha közben továbbra is rengeteget kell dolgozni és nincs elegendő szabadidejük.

(forrás: hl.com)

Mit tudnak kezdeni ezzel a cégek?

Olyan mértékű elvándorlás volt tapasztalható az utóbbi időben a banki szférából, hogy a legtöbb cég felsővezetése nem csak az állandó, hanem már a junior alkalmazottak fizetésemeléséről is tárgyalt. Több vállalat is hirtelen megemelte a fizetéseket 10-15 ezer dollárral, azonban az év közbeni fizetésemelések veszélyesek lehetnek a teljesítménybér-alapú javadalmazási struktúrára.
A juniorok panaszára válaszolva itt is megjelennek olyan hangok, hogy aki befektetési bankárnak tanult, annak tudnia kellett volna, hogy mire vállalkozik, és igenis ez egy kemény munka, ami akár késő esti, vagy hétvégei munkát is igényel, de ez korábban sem volt titok.

Azonban mégiscsak a fiataloké a jövő, muszáj betanítani őket a munkára, így az előrelátóbb vállalatok bónuszokat és egyéb jutalmakat ajánlottak fel a tehetséges fiatalok számára, hogy megőrizzék, vagy megszerezzék őket. Emellett pedig sokan lazítottak a home office szabályain és rugalmasabban állnak az otthoni munkavégzés lehetőségéhez is.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!