Kirúgtak egy főiskolai tanárt, mert azt mondta, a biológiai nem a kromoszómáktól függ

2023. július 09. 21:39

2022 novemberében négy diák kisétált a tanár órájáról, tiltakozásul amiatt, hogy azt tanította, az X és Y kromoszómák határozzák meg az emberek nemét.

2023. július 09. 21:39
szivárvány zászló

Egy texasi biológiaprofesszor azt állítja, azért rúgták ki a főiskoláról, mert azt tanította, hogy az emberek nemét az X és Y kromoszómák határozzák meg.

A San Antonio-i St. Philip's College, állami főiskoláról 2023 januárjában rúgták ki Dr. Johnson Varkey-t. Varkey 20 évig tanított emberi anatómiát és fiziológiát a főiskolán, derül ki a First Liberty Institute nevű jogi csoport leveléből, amelyben a férfi visszavételét követelik. Kifejtik, hogy Varkey elbocsátása sérti az amerikai munkavállalók vallási meggyőződésének megtartásához és kinyilvánításához való jogát.

Varkey kirúgására állítólag azután került sor, hogy 2022 novemberében négy diák kisétált az órájáról, tiltakozásul amiatt, hogy azt tanította, az X és Y kromoszómák határozzák meg az emberek nemét.

Varkey felmondólevelében az állt, hogy a St. Philip's College „számos panaszt kapott a férfi vallási prédikációi, a homoszexuálisokkal és transznemű személyekkel kapcsolatos diszkriminatív megjegyzései, abortuszellenes retorikája és nőgyűlölő tréfái miatt” – írja a First Liberty Institute.

A The College Fix az üggyel kapcsolatban megkereste a főiskolát is, ám ők nem voltak hajlandóak válaszolni a lap kérdéseire.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungár Péter

Facebook

Idézőjel

Nem-bináris emberek nem léteznek.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2023. július 10. 09:49
Na ezért kell az LMBTQ-t tűzzel-vassal üldözni. Mert különben ők fognak minket terrorizálni. Kötelező lesz ájult tisztelettel imádni őket különben. Ahogy az 50-es évekre kialakult a Rákosi rendszer; mindenhova beraktak 1-1 komcsit, aki látszólag eleinte nem sok vizet zavart, de aztán mindenhol átvették az irányítást és már késő volt...
nempolitizalok-0
2023. július 10. 09:11
Akkor kezdhetik a libsik megsemmisíteni a könnyveket, mert ez a genetika alapvetése.
drogqueen
2023. július 10. 07:48
A fideszes szerint meg magyarnak lenni az Orbán hátsójában nyelvvel eltöltött minél több időt jelenti..
survivor
2023. július 10. 07:19
Liszenkó ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!