A wagneristák árulónak tartják az orosz elnökkel fotózkodó egykori vezérkari főnöküket

2023. szeptember 30. 15:33

Vélhetően ezért sem lett semmi abból az elképzelésből, hogy majd Andrej Trosev vezeti tovább a zsoldossereget.

2023. szeptember 30. 15:33

A brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentése szerint az orosz hatóságok csütörtökön egy olyan fotót mutattak be, amelyen az orosz elnök mellett a Wagner egykori vezérkari főnöke, Andrej Trosev látható. Trosevet Putyin új önkéntes harci egységek megalakításával és felügyeletével bízta meg.

A Wagner lázadás alatt Trosev a hatalomhoz hű biztonsági erők mellé állt, vélhetően ezzel nyerte el az orosz elnök bizalmát, aki ezért a zsoldossereg új vezetőjének szánta. A hírek szerint Trosev a hadviselés mellett a vodkafogyasztásban is igen nagy múltra tekint vissza, a HVG cikke szerint volt, hogy merevrészegen találtak rá Szentpéterváron és egyebek mellett ötmillió rubelt, ötezer dollárt, fegyvervásárlásról szóló számlákat, Szíria-térképeket, valamint egy Krasznodarba szóló repülőjegyet találtak nála.

Az átállását követően azonban sok wagnerista szemében Trosev árulóvá vált, 

valószínűleg ezért sem lett semmi abból az elképzelésből, hogy majd Szedoj vezeti tovább a zsoldoscsapatot.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 01. 12:18
putykó rajongóknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ!
Géza nagyúr
2023. szeptember 30. 19:07
Kezdjük ott, mikor volt olyan a történelemben, hogy a zsoldosok a vezetőikért síratták volna? Aztán folytathatjuk azzal, hogy mennyire megbízhatóak az angoloktól származó infók. Komolyan van még olyan ostoba ember aki elhszi ezeket a butaságokat?
Tuners
2023. szeptember 30. 17:08
“Az átállását követően azonban sok wagnerista szemében Trosev árulóvá vált, “ Forrás?! Mivel a britek nem ezt írják, a hvg meg a saját cikkére hivatkozik Ami viszont fizetős. Ezt is a “Vagnerigray” fake Wagner oldalról kukázták?! Vagy “General SVR” ?! Ez is olyan megbízható forrás mint amikor bejelentették hogy másodszor is elindulnak?! Háromszor hozta le a mandiner a kamu hírt… Most hol járnak, cipőt fel sikerült már venniük pár hónap alatt? Majd ha arról lesz update elhiszem a következő kamu hírt.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 30. 16:00
Harcolni kell, nem moralizálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!